Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Kennisbank: Het lease fietsplan

Kennisbank: Het lease fietsplan

Breng jouw organisatie in beweging

Het fietsplan is al jaren één van de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarden van Nederland. Het is al jaren interessant om fiscaal aantrekkelijk een fiets aan te schaffen. Het lease fietsplan van Fietslease Holland biedt naast de fiscale voordelen nog wat voordelen met zich mee. In deze online gids nemen we je mee door het lease fietsplan van Fietslease Holland, wat is het? Wat is het voordeel? Hoe werkt het?

 • Wie is Fietslease Holland
 • Wat is het lease fietsplan
 • Biedt het fietsplan aan als werkgever
 • Wat betekent het fietsplan voor de werknemer

Prettig kennis te maken. Wij zijn Fietslease Holland. Fietslease Holland is sinds 2016 één van de voorlopers op het gebied van fietsleasing. Met een complete lease propositie voor zowel zakelijk als private lease kunnen wij altijd de juiste lease-oplossing aanbieden. Om ons beter te leren kennen noteer ik graag een aantal kernwoorden die ons goed omschrijven.

Persoonlijk: Doordat we zowel zakelijk als private lease aanbieden richten wij ons op gebruikers. Bij het lease fietsplan houdt het dus niet op bij het adviseren van de verantwoordelijke binnen de organisatie, Fietslease Holland gaat verder. We richten ons op de medewerker die van onze lease adviseurs persoonlijk advies krijgt en duidelijkheid over de voordelen van het lease fietsplan.

Maatwerk: Het klinkt raar, elk lease fietsplan is toch hetzelfde? Het grootste gedeelte van de lease fietsplannen zijn dat inderdaad. Maar, er is geen organisatie die precies hetzelfde werkt. Daarom vliegen onze lease adviseurs elke lease fietsplan aan als maatwerk. Zo kunnen we een lease fietsplan aanbieden die goed voor jouw organisatie werkt!

Flexibiliteit: Fietslease Holland is een serviceorganisatie én een financiële dienst. Maar, we zijn allesbehalve stoffig en we werken niet met lange processen. Wil jij een lease fietsplan binnen 48 uur? Dan regelen wij dat!

Proactief: Een partner die meedenkt, het juiste advies geeft en er alles aan doet om een lease fietsplan te leveren zonder dat het jou als organisatie veel werk en tijd kost om dit te implementeren. Kort gezegd, we fietsen samen het traject door en houden je met tegenwind volledig uit de wind!

 

Het lease fietsplan is eigenlijk het traditionele fietsplan alleen dan 2.0. Het verschil zit hem onder andere, uiteraard, in de leasing. Sinds 1 januari 2020 staat het lease fietsplan ook wel bekend als ‘De fiets van de zaak’. Met het De fiets van de zaak kun jij als werknemer fiscaal voordelig een leasefiets uitzoeken. Met jouw leasefiets rijd je voor een vast bedrag per maand jouw gewenste fiets inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp.

Het lease fietsplan maakt het mogelijk om zonder ingewikkelde constructies een leasefiets te rijden en deze zowel zakelijk als privé te gebruiken. Dit komt door de bijtellingsregeling.

Wat houdt de bijtellingsregeling in?

Net als bij een leaseauto betaal je nu bijtelling voor jouw leasefiets. Deze bijtelling bedraagt 7% van de consumentenadviesprijs. De bijtelling komt neer op nog geen tientje per maand voor een mooie e-bike. Als werknemer kun jij dus voor een tientje per maand een mooie elektrische fiets rijden. Maar, het kan ook zo zijn dat je zelf mee moet betalen met de maandelijkse kosten. In dit geval profiteer je van een bruto-netto voordeel.

Berekening: Je wilt een elektrische fiets leasen met een waarde van € 2.000, -. Hier reken je 7% bijtelling over. Per jaar is de bijtelling dus € 140, -. De belasting die je in dit geval zelf betaald is € 52,29. Het kost je dus maar € 3,36 per maand.

Let op: de berekening gaat uit van het basistarief van 37,35 (2020).

Het lease fietsplan maakt het mogelijk om een (elektrische) fiets, speed pedelec of ander soort fiets te leasen. De fiets van de zaak is vrij uit te kiezen door de werknemer en door de bijtelling ook privé te gebruiken. Het lease fietsplan is gratis en vraag je eenvoudig aan bij Fietslease Holland.

Ga hiernaar hoe het proces eruitziet.

Stap 1. Persoonlijk advies

Fietslease Holland staat bekend om haar persoonlijke benadering van het lease fietsplan. Elke fietsplan is voor ons maatwerk. Dit zorgt ervoor dat we het fietsplan op de manier implementeren binnen jouw organisatie die het beste past. Daarom beginnen we altijd bij een persoonlijk adviesgesprek. Dit gesprek vindt plaats op locatie of via een (video)call. Tijdens dit gesprek hebben we het over wie er in aanmerking komt binnen de organisatie. Daarnaast wordt er bijvoorbeeld besproken wie de maandelijkse kosten voor zijn/ haar rekening neemt.

Stap 2. De overeenkomst

Afspraken die we maken zetten we netjes op papier. Zo bevestigen we dat we doen wat we zeggen en kan je 100% van ons op aan. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat we medewerkers sneller kunnen helpen en helpt bij het optimaliseren van onze service.

Stap 3. Nu gaan we écht van start

Als de overeenkomst ondertekend is het fietsplan actief. Medewerkers krijgen een link waar ze zich kunnen aanmelden of kunnen direct in onze webshop een fiets uitkiezen. Bij aanmelding van personeel hebben ze recht op persoonlijk advies. Onze lease adviseurs zitten klaar om werknemers van alle adviezen te voorzien.

Wanneer de medewerker zijn/ haar fiets heeft uitgekozen gaat deze eerst langs de werkgever. Deze dient akkoord te geven zodat dit altijd goed gaat. Als deze akkoord is besteld Fietslease Holland de fiets bij een fietsenwinkel in de buurt en kan de fiets worden opgehaald.

Hierna profiteer je van optimale service en van jou fiets van de zaak. Meld je hier aan! 

Het fietsplan is al jaren erg populair onder werknemers. Fiscaal voordelig een fiets aanschaffen via de zaak wilt natuurlijk iedereen! Het lease fietsplan is de 2.0 versie ten opzichte van het traditionele fietsplan. Fietslease Holland zet de fiets in als deel van een oplossing van diverse uitdagingen waar elke organisatie mee te maken heeft. Denk hierbij aan duurzaamheid, mobiliteit, vitaliteit en natuurlijk de fiscale gevolgen van een lease fietsplan. De leasefiets draagt dus bij aan maatschappelijke vraagstukken.

De leasefiets is erg in trek bij bedrijven in steden. Door het stimuleren van het fietsgebruik zijn de beschikbare parkeerplekken voor klanten en andere bezoekers en in de meeste gevallen zijn de reiskosten lager dan wanneer je alleen met de auto naar het werk gaat. Daarnaast bespaar je aanzienlijk op parkeerkosten.

Vitaliteitsplannen zijn trending! Gezond eten, een goede werkomgeving en fitnesabonnementen worden aan personeel toegewezen. Steeds vaker zetten organisaties in op de gezondheid van het personeel. Vitaal persoon meldt zich minder vaak ziek, is productiever en zorgt voor een positievere werksfeer. 20 minuten fietsen per dag zorgt voor voldoende beweging. Maak de leasefiets daarom deel van jouw vitaliteitsplan en meld je aan voor het fietsplan.

De fiets van de zaak is fiscaal aantrekkelijk. Dit zorgt voor grote vraag vanuit personeel richting de werkgever. De fiscale voordelen hangen af van de manier van het betalen van de maandelijkse lease kosten. Betaald de werkgever het volledige maandbedrag? Dan betaald de werknemer alleen de bijtelling. Dit komt neer op zo’n 5 euro per maand voor een elektrische fiets van 1800,-. Als je als werknemer zelf de maandlasten moet bekostigen heb je een bruto-netto voordeel dit loopt op tot zo’n 38% extra korting op het maandbedrag.

Misschien dat één van bovenstaande redenen jouw als werkgever aan het denken hebt gezet. Of zijn er werknemers die gevraagd hebben naar het fietsplan. We leggen graag uit wat dit voor consequenties heeft voor de werkgever.

Wat kost het lease fietsplan de werkgever?

Eén van de voordelen van het lease fietsplan, De fiets van de zaak, is dat het de werkgever helemaal niks hoeft te kosten. Als werkgever sluit jij je kosteloos aan bij Fietslease Holland. Daarnaast kan je zelf bepalen hoeveel het jou gaat kosten.

Je kunt natuurlijk het hele bedrag betalen, ook kan je een gedeelte vergoeden en de rest laten betalen met het brutosalaris. Als goedkoopste optie kan je de fiets laten betalen door de werknemer zelf. Hij betaalt in dit geval de fiets met zijn brutosalaris.

Als werknemer kan jij rijden op De Fiets van de Zaak. Je profiteert van fiscaal voordeel en kunt voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe fiets rijden. Je leaset een fiets inclusief onderhoud, verzekering en pechhulp. Zo rijd jij de hele leasetermijn op een goede fiets.  Je hebt de vrij keuze voor het uitzoeken van jouw fiets van de zaak. Het maakt dus niet uit of je een bakfiets, elektrische fiets of racefiets leaset. Wil jij profiteren van fiscaal voordeel? Lees dan alles over het lease fietsplan.

Waar haal ik mijn leasefiets op?

Negen van de tien keer kun jij jouw fiets ophalen bij de plaatselijke fietsenwinkel. Zo is de service altijd dichtbij. In sommige gevallen wordt jouw leasefiets thuisbezorgd.

Wat gebeurt er na de leasetermijn?

De fiets die jij leaset via jouw werkgever blijft eigendom van Fietslease Holland. Na de leasetermijn heb je de mogelijkheid om de leasefiets over te kopen tegen de restwaarde van de fiets. Deze restwaarde is nog vast te stellen.         

Wie betaald de maandelijkse kosten van de fiets van de zaak?

De maandkosten van een leasefiets worden betaald door werkgever of werknemer. Er zijn verschillende opties hierin.

 • Bij de eerste mogelijkheid betaald de werkgever de leasekosten. De werknemer betaald hier alleen de bijtelling om zijn leasefiets ook privé te gebruiken.
 • De tweede optie is om als werkgever een budget per werknemer in te stellen. Gaat de werkgever hier overheen, dan betaalt hij zelf bij.
 • Als laatste optie biedt de werkgever het lease fietsplan aan, maar betaalt de werknemer zowel de maandelijkse leasekosten als de bijtelling. Ook bij deze optie profiteert de werknemer van fiscaal voordeel.

Wat gebeurt er met de reiskosten bij een fiets van de zaak?

Maakt de werknemer gebruik van het lease fietsplan? Dan kan het zo zijn dat hij/zij reiskosten niet meer krijgt. Denk hierbij aan je kilometervergoeding. Hiervoor krijg je een leasefiets terug en je maakt hierdoor minder reiskosten. Het is aan de werkgever zelf om te bepalen wat hij doet met de reiskosten.

Fietslease Holland heeft met ruim honderd zakelijke klanten bewezen dat haar manier van het lease fietsplan werkt. Door een flexibele aanpak, persoonlijk contact en door maatwerk te leveren biedt Fietslease Holland een compleet lease fietsplan aan wat goed aansluit op de wensen van werkgever en werknemer. Ons doel is om een lease fietsplan aan te kunnen bieden waar werknemer er werkgever optimaal van profiteert. Dit doen wij doormiddel van het tot in de puntjes faciliteren van De fiets van de zaak. Wil jij een lease fietsplan waar je geen werk aan hebt? Meld je aan!

Vanaf hoeveel fietsen kan je een lease fietsplan aanvragen?

Het lease fietsplan van Fietslease Holland is zo opgebouwd dat het aantal niet uitmaakt. Daarom kan je bij Fietslease Holland een lease fietsplan aanvragen vanaf 1 fiets aanvragen. Fietslease Holland heeft ruime ervaring in het MKB en de zorg. Daarnaast weten we wat het is om voor grote organisaties een kant en klaar fietsplan op de mat te leggen.

Waarom kies je voor Fietslease Holland?

 • Fietslease Holland biedt al vanaf het eerste moment van de leasefiets haar dienst aan. Door ruime ervaring met grote en kleine fietsplannen staat het team van lease adviseurs klaar om jou van alle adviezen te voorzien.
 • Als merkonafhankelijke leasemaatschappij kunnen we je het beste adviseren over welke leasefiets goed bij je past en heb je daarnaast de volledige vrijheid om elke fiets uit te kiezen die jij wilt!
 • Een lease fietsplan is flexibel. Per medewerker kunnen we voorwaarden bepalen.
 • Persoonlijk advies is er voor iedereen. Niet alleen de HR-afdeling of andere verantwoordelijken krijgen advies, ook de medewerkers.
 • Vrije keuze bij Fietslease Holland kan je elke fiets leasen. Van elektrische fiets tot racefiets.

Geen lease fietsplan maar toch fietsen leasen?

Fietslease Holland biedt een totaaloplossing op het gebied van fietsleasing. Voor zowel zakelijk als particulieren. Voor het leasen van fietsen als particulier ben je bij Fietslease Holland aan het juiste adres. Je kunt hier eenvoudig een fiets aanvragen in onze webshop.

Het lease fietsplan is de populairste toepassing op het gebied van fietsleasing. Maar je kunt bij Fietslease Holland ook terecht voor onder andere deelfietsen, bezorgfietsen en bedrijfsfietsen  of lease je fiets als zzp'er.

Vragen naar aanleiding van dit blog? Mail naar [email protected].

ZakelijkFiscaal