Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Wat is het fietsplan en hoe werkt het?

Wat is het fietsplan en hoe werkt het?

Blauwe Trek e-bike voor kantoor Fietslease Holland

Het fietsplan: Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, maar wat is het fietsplan nu eigenlijk? Het fietsplan is een regeling waarmee werknemers een fiets kunnen leasen via hun werkgever, ook wel “een fiets van de zaak” genoemd. Door een fiets via de zaak te leasen profiteer je van fiscale voordelen. 

Hoe werkt het? 

Hoe werkt het fietsplan nu eigenlijk? Het begint met het aanmelden van je bedrijf, dat kan gemakkelijk doen via onze website. Er wordt een korte check gedaan om te kijken of jouw bedrijf geschikt is voor het fietsplan, zodra deze positief terugkomt kunnen we beginnen met het samenstellen. Het fietsplan is een soort kleurplaat. De lijntjes staan, maar samen met jou kleuren we hem in. Hierdoor kunnen we een fietsplan aanbieden die naadloos aansluit aan jouw organisatie. Na het samenstellen sturen we de mantelovereenkomst op.   

Er zijn drie manieren waarvoor jouw werkgever kan kiezen. 

  1. De werkgever betaalt de volledige lease kosten. Jij betaalt de 7% bijtelling. 
  2. De werkgever betaalt een gedeelte van jouw lease fiets. Met je brutoloon betaal je de rest, daarnaast betaal je 7% bijtelling. 
  3. De werkgever faciliteert het fietsplan. Jij betaalt de lease fiets en 7% bijtelling met jouw brutosalaris. 

Als werknemer heb je minimaal 38% korting op jouw maandelijkse lease bedrag. Zodra de mantelovereenkomst rond is kunnen de werknemers een fiets aanvragen op de website! 

Als we de fiets voorradig kunnen vinden bij een van onze dealers wordt deze bij jou thuis rijklaar afgeleverd, of je kunt hem zelf ophalen bij de fietsenwinkel. De maandlasten zullen door de werkgever worden berekend met het brutoloon.  

 

Heb je nog meer vragen over het fietsplan? Vraag hier de brochure aan

Meld je hier aan voor het fietsplan

Bekijk hier ons aanbod! 

BlogFiscaalZakelijkMobiliteitDuurzaamheid