Toch wel reiskostenvergoeding bij leasefiets gebruikers

De leasefiets gebruiker heeft toch wel recht op 19 cent onbelaste kilometervergoeding. Dat meldt RAI Vereniging na de bevestiging van het ministerie van Financiƫn. Eerst wel, toen weer niet. De afgelopen tijd was er veel onduidelijkheid over de reiskostenvergoeding voor een medewerker met een leasefiets.

RAI Vereniging heeft bij het ministerie om duidelijkheid gevraagd. Vanaf 2020 gaat er een nieuwe bijtellingsregeling voor zakelijke fietsen van start. Dit maakt het voor werknemers erg aantrekkelijk om een Fiets van de Zaak te leasen. Helaas was er naar aanloop van deze nieuwe regeling onduidelijkheid ontstaan of de nieuwe regeling naast de onbelaste vergoeding van 19 cent per kilometer voor zakelijke kilometers mag worden gebruikt of niet. Dit is dus wel het geval benadrukt Huub Lamers, voorzitter sectie Fietsen RAI Vereniging. De nieuwe regeling heeft altijd als doel gehad om het fietsen te stimuleren, niet gelijkertijd. Het behoud is volgens Huub Lamers essentieel. “De nieuwe bijtellingsregeling moet het zakelijk leasen van een fiets aantrekkelijker maken, dat gaat niet door aan de andere kant bestaande voordelen weg te nemen.”

Wat houdt dit concreet in?

Dit betekent dat wanneer een medewerker door omstandigheden niet met de auto naar het werk kan fietsen hij/ zij toch maximaal 19 cent per kilometer onbelast mag vergoeden. Als de werknemer met de trein reist mag de werkgever uiteraard ook de werkelijke kosten vergoeden als de kosten hoger zijn dan 19 cent per kilometer. De werkgever/werknemer moet wel zelf registreren en bijhouden wanneer de fiets thuis is gelaten en er gebruik is gemaakt van de auto of het OV.

Bron: www.trendsinautoleasing.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.