Stap uit die auto…en spring op een e-bike!

Dat steeds meer mensen op de fiets stappen hebben de eerste vijf maanden van 2020 wel duidelijk gemaakt. In die vijf maanden zijn er maar liefst 149.000 elektrische fietsen de deur uit gefietst. Dit is een stijging van 12% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In mei was er zelfs een record met 58.000 elektrische fietsen!

Volgens de Bovag (branche-organisatie) keken potentiële afnemers in maart en april nog de kat uit de boom, maar zien steeds meer consumenten en organisaties het belang van het gebruik van een e-bike. Dit heeft meerdere redenen. De voornaamste zijn; het in beweging willen blijven en een alternatief zoeken voor het openbaar vervoer.

Grote steden toegankelijker door de fiets

Adviesbureau Goudappel Coffeng heeft data verzameld over de potentie die de (elektrische) fiets heeft om per fiets woon-werkverkeer af te leggen rond grote steden. Dat kan onder andere door het snelgroeiende netwerk van fietssnelwegen.

Het uitgangspunt van de data van Adviesbureau Goudappel Coffeng is dat de forens een half uur fiets.

  • Een half uur met de stadsfiets = 7,5km
  • Een half uur met de elektrische fiets = 15km
  • Een half uur met de speed pedelec = 25 km

 

Fiets naar Amsterdam

Het centrum van Amsterdam (De Dam) wordt voor een 1,6 keer zo grote populatie bereikbaar met een elektrische fiets. Dit komt uit de data naar voren. Dit wil zeggen dat de stad door de fiets nog toegankelijker wordt. Zo kan je met de elektrische fiets prima vanuit Zaandam en Amstelveen prima naar de Dam fietsen. Met de speed pedelec neemt de bereikbaarheid nog sterker toe, tot Haarlem, Purmerend en zelfs een deel van Almere.

Fiets naar Rotterdam

De bereikbaarheid van het centrum met de…

De cijfers zijn bevestiging op wat staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructruur en Waterstaat) eerder heeft benadrukt. Mevrouw van Veldhoven heeft al vaker benoemd dat meer dan de helft van de autoritten korter zijn dan 7,5 kilometer. Ritten tot 15 kilometer kunnen makkelijk met de (elektrische) fiets worden gemaakt.

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) melde in juli dat meer dan 35% van de ov-reizigers de fiets vaker inzet als alternatief en dat meer dan de helft hiervan (zo’n 52%) aangeeft dit ook na de coronacrisis te blijven doen.

Fiets naar Groningen

De bereikbaarheid van het centrum naar…

Fiets naar Den Haag

De bereikbaarheid van het centrum met de…

 

De overheid stelt dat werkgevers een belangrijke rol hebben om werknemers over te laten stappen op de fiets. Gedragsonderzoek wijst uit dat mensen het meest bereid zijn om vaste gewoontes aan te passen als hun omgeving veranderd. Bijvoorbeeld een nieuwe baan of een nieuwe regeling met een lease fiets.

Zakelijke fietslease oplossingen

Bij Fietslease Holland merken we dat er steeds meer interesse komt vanuit bedrijven die proactief willen bijdragen aan gezonder personeel en een gezondere samenleving. Fietslease Holland biedt de oplossing voor organisaties die op een eenvoudige, goede manier de lease fiets willen inzetten. Fietslease Holland helpt bedrijven bij het inzetten van de lease fiets.

Het lease fietsplan – De Fiets van de Zaak

Een fiets van de zaak zorgt ervoor dat werknemers vaker de fiets pakken. Dit kan op drie manieren. Als werkgever kan je de fiets betalen, als werkgever kan je een deel van de fiets betalen en als werkgever kan je het faciliteren. Bij de laatste 2 toepassingen betaald de werknemer naast de 7% bijtelling (een deel van) de fiets met zijn brutosalaris.

Deelfietsen leasen

Het leasen van deelfietsen zorgt ervoor dat werknemers de fiets kunnen pakken als dit nodig is. Of dit nu is om van vestiging A naar B te gaan of even naar de stad om lunch te halen, met een smartlock systeem is de deelfiets eenvoudig te boeken en te managen. Je kunt normale deelfietsen leasen of elektrische deelfietsen leasen. De meest gekozen deelfiets is de FLH E-Businessbike. Bekijk hem hier.

De reden dat onze klanten voor ons hebben gekozen:

  • Bij Fietslease Holland word je van A tot Z ondersteund met het lease Fietsplan
  • Het maakt bij Fietslease Holland niet uit wat voor fiets je wilt leasen. Ze adviseren over elektrische fietsen, stadsfietsen, racefietsen en over alle andere fietsen.
  • Ze zijn flexibel en schakelen snel!
  • De persoonlijke benadering van de leaseadviseurs zorgt ervoor dat we niet alleen goed zijn geadviseerd maar ook dat het traject vlot verliep.

Het verhaal van de fiets is completer

De coronapandemie heeft het verhaal van de fiets als alternatief vervoersmiddel completer gemaakt. Hoogleraar Hagenzieker vindt het zaak om zoveel mogelijk praktische obstakels weg te nemen voor mensen. Zij wijst naar een bekende psychologische term: cognitieve dissonantie. Daarbij voelen mensen een onaangename spanning tussen wat zij willen (meer fietsen) en wat ze daadwerkelijk doen (autorijden). ‘Het gaat erom die akelige dissonantie weg te werken, dat mensen geen excuses meer kunnen verzinnen maar daadwerkelijk meer gaan fietsen’.

Een lease fiets maakt jouw beleving completer

Bij Fietslease Holland zijn we elke dag bezig om ervoor te zorgen dat meer mensen op de fiets stappen. Hessel Boon, lease adviseur Fietslease Holland zegt ‘Mensen willen iets kunnen doen, zeker in deze tijd. Een concrete stap hierin is om te beginnen met één keer per week naar het werk te fietsen’. Omdat niet veel mensen dit doen maken we het bij Fietslease Holland eenvoudig mogelijk en zorgen wij ervoor dat mensen gewoon op de fiets kunnen stappen zonder zich verder ergens zorgen over te hoeven maken. Bij de operational lease van een fiets heeft de gebruiker recht op ons full servicepakket. Dit full service pakket bestaat uit:

• Onderhoud en reparatie
• Diefstal + schadeverzekering, zonder eigen risico
• Pechhulp 24/7
• Bij e-bikes wordt de accugarantie verlengd tot heel de looptijd.

Wil jij een vrijblijvend adviesgesprek? Bel dan 085 90 22 111 of mail naar [email protected]

 

© Bron: https://fd.nl/achtergrond/1349740/fietsen-naar-het-werk-kan-steeds-makkelijker-maar-doen-we-het-ook

© Bron: Adviesbureau Goudappel Coffeng

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.