Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Een fiets leasen of kopen?

Een fiets leasen of kopen?

Vrolijk persoon fietst op een Trek TownieGo5I

Je komt op vrijdagavond aan op een verjaardag met jouw splinternieuwe elektrische fiets. Al gauw komt je nieuwe aanwinst ter sprake. Je geeft aan dat je de fiets leaset. Het zal zeker geen uitzondering zijn dat er een aantal mensen gek opkijken. Een fiets, die koop je toch gewoon? Waarom zou je die leasen?  

Een fiets leasen wordt steeds populairder, zonder zorgen gebruik maken van jouw droomfiets. Alhoewel zakelijk een fiets leasen al populairder is door de fiscale voordelen die het met zich meebrengt, is de particuliere markt ook steeds geïnteresseerder.  

Een fiets kopen of leasen? 

Voordelen van fiets leasen:

  1. Voorspelbare kosten: Je betaalt een vast maandelijks bedrag gedurende de leaseperiode, waardoor je geen verrassingen hebt qua kosten.

  2. Ontzorging: De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor onderhoud, reparaties en verzekeringen, waardoor je zelf geen omkijken hebt naar deze zaken.

  3. Altijd een up-to-date fiets: Je hebt de mogelijkheid om elke paar jaar een nieuwe fiets uit te kiezen, waardoor je altijd kunt genieten van de nieuwste technologieën en ontwikkelingen.

  4. Geen grote investering vooraf: Je hoeft niet in één keer een grote som geld uit te geven om de fiets aan te schaffen.

Nadelen van fiets leasen:

  1. Geen eigendom: Je wordt geen eigenaar van de fiets, wat voor sommige mensen een belangrijke overweging kan zijn.

  2. Lange termijnverplichting: Je zit vast aan een leasecontract voor een bepaalde periode, wat kan betekenen dat je minder flexibiliteit hebt dan wanneer je een fiets zou kopen.

Wat is goedkoper? 

Dit is de belangrijke vraag die bij veel mensen naar boven komt. Als je puur naar aanschaf kijkt, is het voordeliger om een fiets direct aan te schaffen. Hier worden dan de bijkomende kosten, zoals onderhoud, verzekeringen of accugarantie, niet bij meegerekend. Bij het leasen van een fiets weet je dat je over 36 of 48 maanden geen verrassingen tegenkomt en altijd dezelfde maandlasten betaald. Daarnaast houd je de kosten voor directe aanschaf gewoon in je zak! 

Ben je echt tevreden met jouw fiets en het concept fietsleasing hebben wij bij Fietslease Holland richting het einde van je contract nog een optie open staan. Deze optie houdt in om na 30 (bij 36 maanden looptijd) of 36 (bij 48 maanden looptijd) maanden je contract te verlengen en een nieuwe fiets uit te zoeken. De overige maanden in je contract komen dan natuurlijk te vervallen.  

Conclusie 

Bij aanschaf word je direct zelf eigenaar van de fiets, maar draag je ook alle kostenrisico’s. Daarentegen ben je bij lease volledig ontzorgt van alle risico’s en onderhoud, rij je altijd een goed werkende fiets en kun je elke 3 jaar een nieuwe fiets uitkiezen. Is het eigenaarschap van de fiets dan nog belangrijk? 

ParticulierZakelijkFiscaal