Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Voor de werkgever: loonsverhoging of een lease fiets?

Voor de werkgever: loonsverhoging of een lease fiets?

Doe het dit jaar echt eens anders!

Het einde van het jaar is in zicht. We hebben nog een paar maanden om de jaar doelstellingen te halen. De voorbereidingen voor Sinterklaas en de kerstviering zijn begonnen en we kijken al naar 2020! Wat zijn de budgetplannen en wat worden onze doelstellingen!?

Ook is het de tijd van de beoordelingsgesprekken. Prestaties en doelstellingen worden beoordeeld, complimenten over de behaalde resultaten worden gegeven en nieuwe doelstellingen worden vastgesteld. In deze gesprekken komen ook de nieuwe arbeidsvoorwaarden aan bod. Ons voorstel: Doe het dit jaar echt eens anders en bied “De Fiets van de Zaak” aan. Hiermee stimuleer je het gebruik van de fiets en draag je bij aan de duurzaamheidsambities van de organisatie. Je zorgt voor een gezondere leefomgeving voor medewerkers, de hele organisatie en voor je omgeving! Bovendien worden de medewerkers vitaler en daardoor productiever en je draagt je steentje bij aan het oplossen van het mobiliteitsprobleem.

Fiscaal gezien is deze beloningsvorm zeer interessant. Door de nieuwe bijtellingsregeling (lees hier meer over) is een fiets voor zowel de werkgever als de werknemer een stuk eenvoudiger geworden. Daarnaast levert de fiets fiscaal gezien veel op! Bij een salarisverhoging gaat al snel 40% via de inkomstenbelasting naar de fiscus. Bij een leasefiets is dat fors minder daarvan. Wanneer de salarisstijging wordt uitgekeerd in de vorm van een leasefiets komt slechts een kleine 5% hiervan terecht bij de fiscus en maar liefst 95% van de waarde bij de werknemer!

Wil je precies weten hoe dit zit? Neem dan contact met ons op.

MobiliteitZakelijkFiscaal