Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Kan een fiets van de zaak nog aantrekkelijker?

Kan een fiets van de zaak nog aantrekkelijker?

E-bike lifestyle foto Fietslease Holland

Een fiets van de zaak is een goede optie om je bedrijf duurzamer te maken en je werknemers een gezondere werkomgeving aan te beiden. Tot voor kort stond hier alleen nog wat administratief werk in de weg, daar komt verandering in! 

Wat is er veranderd?

Wanneer je namelijk als werknemer jouw fiets van de zaak ook privé wilt gebruiken moet je hierover 7% bijtelling betalen (verrekend in je brutoloon). Dit op zich brengt geen problemen (als je elke dag met de fiets naar werk gaat). Als je 2 dagen wilt fietsen en 3 dagen met de auto wilt wel, dan heb je namelijk nog te maken met reiskostenvergoeding. De werkgever zou dan zelf bij moeten houden wanneer de werknemer met de fiets naar werk komt en wanneer met de auto, onnodig en vervelend werk. 

Daar komt dus verandering in! Werkgevers en werknemers mogen straks individuele afspraken maken omtrent het aantal reisdagen met de fiets en met de auto. Deze afspraken vormen de basis van de onbelaste reiskostenvergoeding. Een afwijking hier en daar van de afgesproken dagen vormt geen gevaar voor de reiskostenvergoeding. Deze verandering wordt opgenomen in de volgende uitgaven van het handboek loonheffingen.  

Waarom het fietsplan?

Kies je voor het fietsplan, dan kies je voor een duurzame organisatie, een vitale organisatie en een betere mobiliteit. Fietslease Holland heeft een missie. Dit doen wij al met veel organisaties en we zouden niks liever willen dan dit ook samen met jouw organisatie te doen.  

Doe een scan om te zien of jouw bedrijf geschikt is!

[email protected] 

085 – 90 22 111 

 

 

 

Bron: https://nieuwsfiets.nu/2023/02/08/fiets-van-de-zaak-wordt-veel-aantrekkelijker/

DuurzaamheidMobiliteitZakelijkFiscaal