Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Fietsen voor werknemers

Fietsen voor werknemers

De auto van de zaak is al een bekend fenomeen. Echter door de verandering die zijn intrede doet op het gebied van thuiswerken, ook na Corona, drukt de fiets van de zaak haar neus tegen het venster. De gedachte hierachter zijn te vangen in vier termen die in iedere organisatie actueel zijn; Duurzaamheid, Vitaliteit, Mobiliteit en vitaliteit.

Waarom als bedrijf fietsen leasen voor werknemers?

De fiets heeft een positieve bijdrage als het gaat om de bovenstaande vier thema's. Steeds vaker kloppen organisaties aan bij Fietslease Holland om over die thema's te sparren. Wil jij ook eens verder praten over het inzetten van de fiets binnen jouw organisatie? Neem gerust contact op.

Vitale werknemers

Fitte werknemers zijn productiever, minder vaak ziek en zorgen voor een prettigere sfeer. Mede door het thuiswerken hebben werkgevers minder grip op hun werknemers en is het nóg belangrijker geworden om voldoende beweging te stimuleren. Het lease fietsplan maakt steeds vaker deel uit van het nieuwe vitaliteitsbeleid. Fietsgebruik wordt daarmee gestimuleerd en daarmee ook een gezondere levensstijl. Het mooie aan dit alles is dat het fietsplan de werkgever niks hoeft te kosten.

Beleidsplannen en fietsleasing

Steeds vaker horen we om ons heen dat de meerderheid van de werkende Nederlanders ook na Corona een aantal dagen thuis zullen blijven werken. Of althans, dat willen ze graag. De eerste paar weken van de lock-down hielden we het niet voor mogelijk, maar het lijkt erop dat we ook productief kunnen zijn naast een klussende buurman, spelende kinderen en een echtgenoot die luidruchtig aan het bellen is. Dit geld natuurlijk niet voor iedereen. Toch zal hierdoor de mobiliteit gaan veranderen. Als mensen vooral thuis werken, wat moeten zij nog met een lease auto?

Steeds meer organisaties zijn bezig om een post-corona beleid op te stellen. De lease auto krijgt hierin een minder prominente rol en de leasefiets doet zijn intrede. De fiets is groener, goedkoper en in heel veel gevallen ook praktischer. Fietslease Holland denkt graag mee over de invulling van dit nieuwe beleid. Heb jij al eens nagedacht over een combinatie van lease auto en leasefiets? Maak hier kennis met jouw persoonlijke lease adviseur.

Wie betaald de leasefiets?

Bij het lease fietsplan zijn er een drietal opties om de leasekosten te betalen. Dit is afhankelijk hoe de organisatie het fietsplan wilt inzetten. Hieronder vind je de drie mogelijkheden:

De werkgever faciliteert: Hierbij betaald de werkgever niks aan de leasekosten. De werknemer betaald met zijn brutosalaris de leasekosten en de bijtelling. Als werknemer heb je al zo'n 38% voordeel.

De werkgever draagt bij: In dit geval betaald de werkgever een deel van de leasekosten. Dit kan een bijdragen zijn van 5,- per maand, maar ook de helft van de leasekosten. De rest betaald de werknemer met zijn brutosalaris.

De werkgever betaald: De leasekosten worden volledig betaald door de werkgever. Als werknemer betaal je dus alleen de bijtelling.

Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat houdt de bijtelling aan bij leasefietsen?

De bijtellingsregeling die sinds januari 2020 actief is zorgt voor meer duidelijkheid over het privégebruik van het fietsplan. Je betaald als jij een fiets leaset via het fietsplan altijd 7% bijtelling. Dit komt vaak neer op nog geen tientje per maand en hiermee kan jij jouw fiets van de zaak onbeperkt gebruiken, zowel zakelijk als privé.

 

Fietsplan

Ben je van plan om zakelijk een fiets te leasen ? meld je gratis aan om een fietsplan op maat van Fietslease Holland te krijgen. Gebaseerd op uw leveringstermijn, leasekosten en voorwaardes. Registreer jouw bedrijf voor een kredietcheck, en wij komen binnen één werkdag bij jou terug voor de volgende stappen.

ZakelijkFiscaal