Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Fiets feitjes die je écht moet weten!

Fiets feitjes die je écht moet weten!

Nederland is hét fietsland. Graag delen wij de leukste en beste fietsfeitjes die je écht moet weten!

Alle fietsfeitjes op een rij

 1. Nederland telt ruim 35.000 kilometer fietspad ⁠Met 1,7 kilometer per vierkante kilometer landoppervlakte is Zuid Holland dé fietsprovincie van Nederland
 2. Het aankoopbedrag van een nieuwe e-bike is gemiddeld €2191,- ⁠Een behoorlijk prijskaartje dus! Bij Fietslease Holland kan je je splinternieuwe fiets leasen voor een eerlijke prijs per maand. 
 3. Nederlanders rijden gezamenlijk zo’n 15 miljard kilometer per jaar ⁠Nederland mag trots zijn betreft het fietspercentage, want met 23 miljoen fietsen is Nederland samen met China één van de grootste fietslanden ter wereld 
 4. De fiets is pas 200 jaar oud ⁠Het wiel is al een aantal honderd jaar bekend, maar het idee van twee wielen achter elkaar is pas 200 jaar oud. ⁠In het jaar dat Willem Alexander de III is geboren werd de allereerste fiets uitgevonden. Je kwam vooruit door te lopen, want pedalen bestonden nog niet. Pas in 1860 werden de pedalen op het voorwiel geplaatst. Tientallen jaren later werden er luchtbanden en een ketting op toegepast. 
 5. Fietsen worden het meeste gestolen bij winkelgebieden en treinstations ⁠Een gestolen fiets is nooit fijn! Een goed slot verkleint de kans op diefstal van je fiets. Neem naast je standaardringslot ook nog een kettingslot bijvoorbeeld. Een leasefiets van Fietslease Holland zorgt ervoor dat jij altijd op een goed verzekerde fiets rond rijd. 
 6. Ongeveer 60% van de fietsers hebben een goed werkend voor- en achterlicht ⁠Het is belangrijk om goed zichtbaar voor- en achterlicht te hebben. Zo ben je goed zichtbaar in het donker en is de kans kleiner op ongelukken.
 7. Er zijn meer fietsen dan mensen in Nederland ⁠Nederland telt ruim 17 miljoen mensen en ruim 23 miljoen fietsen.
 8. Fietsen is goed om te ontspannen en helpt tegen stress ⁠Lange ritten ontspannen de geest. Het heeft effect op je hele lichaam en gevoel ; je lichaam en ademhaling komen tot rust, maar ook je hoofd. Tijdens het fietsen maak je de stoffen endorfine en serotonine aan, deze stofjes geven een gelukkig gevoel. Dit is ook een reden dat steeds meer organisatie het fietsplan inzetten. Om personeel vitaler te houden! 
 9. Jeugd tussen de 12 en 16 jaar zitten het meest op de fiets ⁠Daarna pakken steeds vaker mensen de auto, te vaak als je het ons vraagt! Wij zetten ons in voor een duurzamere mobiliteit.
 10. De meeste ritten worden gemaakt tussen 08:00 – 09:00 en 14:00 – 16:00 ⁠Veel Nederlanders gaan op deze tijden naar werk/school of komen net terug.
 11. Fietslease Holland is dé fietslease aanbieder van Nederland ⁠Fietslease Holland biedt de bekendste fiets merken van hoge kwaliteit! Elke fiets die je kunt kopen kan je ook leasen. We helpen je graag! Neem hier contact op

Zie : Het aanbod van Fietslease Holland