Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
5 veelgestelde vragen rondom de leasefiets

5 veelgestelde vragen rondom de leasefiets

Fietslease Holland medewerker helpt klant met elektrische fiets

Hoelang lease is mijn fiets of wat krijg ik allemaal tijdens de leaseperiode? Vragen die misschien wel in jou hoofd ronddwalen. In dit blog behandelen we 5 veelgestelde vragen, zodat jij nog beter inzicht hebt wat het leasen van een fiets inhoudt.

Wat is het termijn van mijn leasecontract?

Fietslease Holland kent verschillende termijnen om je fiets te leasen. Je kunt kiezen voor een termijn van 36  of 48 maanden.

Waar is de leaseprijs op gebaseerd?

De leaseprijs die je per maand betaald is gebaseerd op verschillende onderdelen. Allereerst is het grootste gedeelte van de prijs om de kosten van de fiets te dekken. Daarnaast betaal je voor de verzekering, het onderhoud en de service rondom je leasefiets. Alles zodat je onbezorgd kunt rondfietsen voor een vaste prijs per maand.

Verzekering

Je fiets is gedurende de leaseperiode wereldwijd verzekerd. Bij diefstal krijg je direct een nieuwe fiets zonder eigen risico. Bij schade van je fiets heb je een eigen risico van €25,-

Onderhoud

Tijdens de leaseperiode heeft de fiets een aantal standaard onderhoudsbeurten. De hoeveelheid onderhoudsbeurten hangt af van het leasetermijn. Mocht er tussentijds onderhoud nodig zijn, kun je de fiets naar de dichtstbijzijnde dealer brengen.

Service

Heb je pech met je fiets? Dan komt het aan op onze 24/7 pechhulp service. Je kunt het noodnummer van onze pechhulpcentrale ten alle tijd bereiken. Zij komen door heel Europa direct naar je toe en kijken of ze de fiets kunnen repareren.

Wat is de garantie van mijn leasefiets?

Je leasefiets kent de gebruikelijke fabrieksgarantie. Dit is per merk verschillend. Heb je een elektrische fiets? Dan voegen wij hier een jaar langer accu garantie aan toe!

Hoe gaat de levering in zijn werk?

Wanneer je leasecontract is getekend en je fiets is besteld, kan deze bij een dealer in jou buurt worden geleverd. Je kunt de fiets daar rijklaar ophalen en krijgt een korte uitleg over je fiets en je fiets wordt afgesteld op de juiste hoogte. Ook is er de mogelijkheid om je fiets rijklaar thuis af te laten leveren.

Wat gebeurt er na de lease termijn?

Nadat er een einde aan je lease contract is gekomen, heb je de mogelijkheid om te fiets over te nemen. Bij operational lease is dit (indicatie) bij 36 maanden 25 procent en bij 48 maanden 17 procent. Heb je een zakelijk financial leasecontract gehad? Dan heb je de fiets al afbetaald en is de fiets voor jou. Hiervoor kunnen nog wel administratiekosten in rekening worden gebracht.

Is het leasen van je fiets goed bevallen, heb je de mogelijkheid om een nieuwe fiets uit te zoeken. Fietslease Holland stelt voor die fiets een nieuw contract op en jij kunt weer een aantal jaar onbezorgd fietsen!

Staat jou vraag er niet tussen?

Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen op de website, bel naar 085 - 90 22 111 of mail naar [email protected] .

Particulier