Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
E-bike keuzehulp

E-bike keuzehulp

Trek foto voor graffiti muur Fietslease Holland

Een elektrische fiets leasen

Ben jij opzoek naar een elektrische leasefiets? Dan stellen we je gerust, er is keuze zat! Al deze keuze maakt het kiezen er vaak niet makkelijker op. Een elektrische fiets leasen bij Fietslease Holland moet een feestje zijn. Ons doel is om jou op de geschikte leasefiets te zetten zonder dat het jou veel tijd kost. Het motto is niet voor niks “Fietsen zonder zorgen”. Duizenden fietsers zijn door onze lease adviseurs geholpen aan de juiste fiets. Mogen wij jou ook helpen?

De motor

De motor van jouw elektrische leasefiets draagt voor een heel groot gedeelte bij aan rij-eigenschappen van de fiets. Er zijn grofweg drie type motoren bij e-bikes; De voorwiel-, midden-, en achterwiel motor.

Voorwiel motor

De goedkoopste e-bikes hebben vaak een voorwiel motor. Dit type motor zorgt ervoor dat je als het ware vooruit wordt getrokken en is kwalitatief erg sterk. Je kiest voor een voorwiel motor als je een instap e-bike wilt en voor wat kortere ritten de fiets gebruikt. Bekijk e-bikes met voorwiel motor.

Middenmotor 

Het grootste gedeelte van de e-bikes hebben een middenmotor. De middenmotor zorgt voor de meest natuurlijke en efficiënte gebruikerservaring. Door de lage- en centrale ligging van de motor fiets je erg natuurlijk. Bekijk alle fietsen. 

Achterwiel motor

Bij de achterwiel motor wordt je vooruit geduwd. Je krijgt een letterlijk duwtje in de rug en is vaak krachtiger en wat agressiever als de middenmotor. Bekijk hier alle fietsen met achterwiel motoren.

Verveplus_0W9A5164.jpg

Verveplus_0W9A5759.jpg

De accu

Hoe groter de accu, hoe verder je ermee kan fietsen. Klinkt logisch natuurlijk! De meeste e-bike berijders kiezen voor een 400Wh accu. Moet jij langere afstanden afleggen? Dan is een 500Wh accu of groter te adviseren. Naast de grote van de accu is de plaats bepalend. Je hebt fietsen met de accu in de bagagedrager, in het frame of vast aan het frame.

Accu in de bagagedrager 

De meest gebruikte plaats voor de accu van een elektrische fiets is de accu in de bagagedrager het voordeel van deze accu is dat deze makkelijk op te laden is en je kan de accu makkelijk uit de fiets halen. Het nadeel is, dat je de accu altijd goed ziet. Met fietstassen is dit natuurlijk goed op te lossen.

Accu in frame

Een accu in het frame ziet er een stuk beter uit. Bij de luxere fietsen zie je dit vaak terugkomen. Het voordeel is dat je geen accu ziet maar wel alle voordelen van de e-bike ervaart. Daarnaast is het zwaarte punt meer naar het midden van de fiets waardoor de wegligging beter is.

Elektrische fiets leasen; de type fietsen

Elektrische stadsfiets

Comfort, dagelijks gebruik

Klik hier

Elektrische hybride

Sportiever, woon-werk

Klik hier

Elektrische bakfiets

Transport, dagelijks gebruik

Klik hier