Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Wat is fietsleasing?

Wat is fietsleasing?

T
Thijs Bollen
20 maart

Het schiet je vast steeds meer voorbij, de term ‘fietsleasing’. Wat is het nou en wat bieden wij bij Fietslease Holland aan. Je leest het in deze blog!  

Fietsleasing is in principe hetzelfde als het leasen van een auto. Je hebt verschillende soorten lease-opties, namelijk ‘Operational lease’ en ‘Financial lease’. Binnen deze 2 lease-opties heb je ook nog de optie zakelijk of privé te leasen.  

Operational lease 

Bij operational lease ben je de gebruiker van de fiets, maar niet de eigenaar. De leasemaatschappij behoud hiermee de kosten van de aanschaf, onderhoud, reparaties, verzekeringen en administratie. In je maandprijs zit dus een ‘full-service’ pakket. Bij operational lease loop je ook geen restwaarderisico. Aan het einde van de lease krijg je de optie de fiets over te kopen (restwaarde) of om je fiets in te ruilen en dus een nieuw contract af te sluiten.  

Financial lease 

De tweede leaseoptie is financial lease, dit is als het ware een koop op afbetaling. De leasemaatschappij financiert het aankoopbedrag en je lost het product in termijnen af. Je bent gedurende de lease al eigenaar van de fiets. Het risico van waardevermindering en extra kosten is in deze vorm van leasing wel voor jou. Het ‘full-service’ pakket is hier dus niet van toepassing. Wel is het mogelijk om bij Fietslease Holland een extra verzekering af te sluiten! 

Zakelijke lease 

Als werkgever kan je een fietsplan aanbieden aan je werknemers voor een duurzamer imago. Al lease je de fiets als werknemer via jouw werkgever is dit fiscaal voordeliger dan privé leasen, omdat de fiets gezien wordt als secundaire arbeidsvoorwaarde. De maandlasten van jouw leasefiets worden dan verrekend in jouw brutoloon. Bij zakelijke lease kan je zowel voor operational als financial lease kiezen. Je kan als ZZP’er ook een fiets leasen, dit geeft je btw-voordeel. 

Ons aanbod 

Fietslease Holland is dé fietslease maatschappij van Nederland en is een onafhankelijk bedrijf die volledige ondersteuning biedt bij:

  • Het leasen van een fiets als particulier 
  • Het implementeren van het fietsplan binnen jouw organisatie 
  • Het aanbieden van deelfietsen 

 

Nieuwsgierig naar de voordelen die we jou kunnen bieden? Neem dan contact op met één van onze leaseadviseurs via [email protected] of via de telefoon: 085 90 22 111.  

ParticulierZakelijkFiscaal