Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
De mooiste fietsroutes van Nederland

De mooiste fietsroutes van Nederland

Lachende vrouw op stadsfiets Fietslease Holland

Nergens ter wereld wordt zoveel gefietst als in Nederland. De fiets wordt niet alleen voor woon/werkverkeer gebruikt, maar ook voor vrijetijdsbesteding. 

Rijd jij ook wel eens een mooi ommetje met de fiets?

Als je buiten fietst, beweeg je lekker en kan je volledig ontspannen. Hierdoor vermindert je stress, word je immuunsysteem sterker en neemt je creativiteit toe! 

Wij hebben de mooiste fietsroutes in Nederland voor je op een rijtje gezet, zodat je kan genieten van de mooiste plekjes in Nederland. 

Lees snel verder!

De Peelroute: 30,5 km 

Laat je verrassen door deze prachtige route in het noorden van ons land. Hier in De Peel kon je vroeger niet fietsen, het was een ontoegankelijk moeras. Na 1850 kwamen er kanalen en wegen doormiddel van de turfwinning. Via deze fietsroute rijd je dus echt een rondje door de geschiedenis!Je begint bij de standplaats America, van de band Rowwen Héze. Vroeger was het een karige heidevlakte, nu ligt er veel landbouwgrond.Bij Steenberg, Heesberg en Schatberg kan je genieten van de heide- en het stuifzandgebied. Na de Tweede Wereldoorlog zijn er ook veel naaldbomen geplant, en nu fiets je dwars door de mooie en ongerepte naaldbossen waar je heerlijk kan genieten.

Naast de prachtige bossen en heidegebieden is er ook een grote diversiteit aan flora en fauna te vinden. Denk aan mooie vogels en flinders die rondfladderen en talloze planten en bloemen die het gebied kleur geven. Het gebied is dan ook een paradijs voor natuurliefhebbers en fietsers die van rust en ruimte houden. Vergeet niet om af en toe even af te stappen om te genieten van al het moois wat De Peel te bieden heeft!

Start: fiets vanaf de parkeerplaats bij de kerk, rechts over het spoor. Nusseleinstraat, na het spoor wordt dit de Zwarte Plakweg. Knooppunt 38 is te vinden op de hoek van de eerste weg naar links, de Graafsebosweg. 

De peelroute via de knooppunten:  38 – 35 – 51 – 34 – 24 – 28 – 27 – 57 – 83 – 42 – 40 – 38 

De moerasbos route in Gelderland: 41 km 

Ben je een echte fan van bos en moeras? Tijdens deze fietsroute rijd je door het natuurreservaat Bekendelle, midden in het beekdal van de Bovenslinge. Bekendelle is een beschermd gebied en bestaat uit een beek begeleidend loofbos. Het bos heeft een grote diversiteit aan loofbomen en planten. Dit komt door de overgang van droge bossen aan de rand naar natte bossen in het midden. Het bijzondere aan het gebied is dat er weinig originele moerasbossen in Nederlands bestaan. Deze route is een bijzonder avontuur! 

Tijdens het fietsen door de Bekendelle kun je genieten van de rust en de prachtige omgeving. Je zal merken, dat de beek die door het gebied loopt voor een kalmerend geluid zorgt en verkoeling biedt op warme dagen.

Het gebied is ook een paradijs voor vogelliefhebbers! Hier wonen namelijk veel verschillende vogels, waaronder de ijsvogel en de grote bonte specht.

Voor kinderen zijn er veel verschillende speelplekken en er is een uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het hele gebied!

Let wel op dat Bekendelle een beschermd natuurgebied is en dat het belangrijk is om de natuur en dieren te respecteren en te beschermen. Zo kunnen we nog lang genieten en fietsen door dit prachtig stukje Nederland.

De moerasbos route via de knooppunten: 27 – 24 – 23 – 18 – 13 – 6 – 14 – 7 – 8 – 9 – 10 – 16 – 22 – 20 – 21 – 30 – 27

De Veluwe: 32 km

Je kent het vast wel, de mooie uitgestrekte heidevelden waar je dwars doorheen kan fietsen, mooie bossen en uitgestrekte zandvlakten. De Veluwe heeft het allemaal! Doordat de omgeving zo verschillend is leven er vele dieren zoals: vierpoters, insecten en vogels.

Ben jij iemand van avontuur? Dan hebben wij goed nieuws! Tijdens het fietsen kan je wilde dieren spotten zoals: edelherten, vossen of wilde zwijnen! Blijf dus goed op je hoede en wie weet, spot jij wel een van deze prachtige dieren.

De Veluwe wordt veel bezocht door alle soorten fietsers. Of je nu ontspannen wil fietsen via het knooppuntennetwerk, lekker actief wil mountainbiken of een rondje gaat rijden op de racefiets. De Veluwe heeft het geschikte terrein!

Ontspannen knooppuntenroute door Nationaal Park De Veluwe: 

94 – 57 – 58 – 13- 59 – 60 – 47 – 82 – 79 – 56 – 52- 68 – 06 – 31 - 94

Wij zijn heel benieuwd welke route jij gaat rijden! Ga je door de prachtige naaldbomen (De Peelroute), het groene moerasbos (Moerasbos Gelderland) of door de uitgestrekte heidevelden? Welke route je ook kiest, er staat een groot avontuur op je te wachten!  

PS: Zorg ervoor dat je altijd voorbereid op pad gaat.

Veel fietsplezier! 

 

ParticulierMobiliteitDuurzaamheid