Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Cowboy vs Birdbike

Cowboy vs Birdbike

cowboy vs birdbike

De Cowboy e-bike is tegenwoordig een bekende naam in de fietswereld, overal waar je komt zie je ze rijden. Het Belgische merk heeft in de afgelopen jaren een flinke impact gehad op de e-bike wereld.  Maar er is een nieuw cowboy in town, het Amerikaanse merk Bird heeft een goedkopere concurrent op de markt gebracht: de Bird Bike A-frame.

 

Wat hebben ze gemeen?

Hoewel de fietsen bijna € 1.000, - met elkaar in prijs verschillen, zijn er toch veel overeenkomsten. Beide e-bikes ondersteunen tot 25km/h rijden en houden het zo’n 70km vol voordat ze weer moeten drinken. Ze worden allebei aangedreven door een motor in het achterwiel en hebben de batterij in het frame verwerkt zitten, deze is uitneembaar om op te laden. De lampen zijn mooi verwerkt in het frame, wat erg op elkaar lijkt. Je zit op beide fietsen sportief naar voren, alsof je op een racefiets zit. De e-bikes hebben een app die verschillende functies biedt voor de fiets.

 De verschillen

Het grootste en ook het meest opvallende verschil is de prijs. De Cowboy 4 kost €2.790,- zonder opties, de Bird Bike begint op €1.999,-.  Een verschil van maar liefst €791,-, waar vind je dat terug in de fiets. De Cowboy 4 heeft een naaf-versnelling, deze past de trapondersteuning aan op de trapkracht. De Bird Bike beschikt over 7 versnellingen. De remmen van de Cowboy zijn ook wat geavanceerder, hij heeft namelijk hydraulische remmen in plaats van mechanische.  Of je dit verschil erg merkt is maar de vraag. Hoewel beide fietsen beschikken over een app is die van de Cowboy toch een stuk uitgebreider. In de app zit namelijk een uitgebreide navigatie die je niet alleen de snelste route geeft, maar ook de route met de schoonste luchtkwaliteit. Er zit ook een ongeval detectie ingebouwd, wanneer de fiets is omgevallen belt hij het huisfront op. Ja kan je telefoon vastmaken aan het stuur, waar die je telefoon draadloos oplaadt tijdens het rijden. Helaas heb je hier wel een speciaal hoesje voor nodig van Quad lock.

Welke moet ik nu kopen vraag u zich af? Als u van alle hightech functies houdt en u daarvoor meer wilt betalen, dan is de Cowboy 4 een fiets voor u. Gaat het u meer om de fietsprestaties en geeft u niet om de leuke functies dan is de Bird Bike een voordelige optie.

MobiliteitParticulierZakelijkBlog