Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
5 zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van je E-bike

5 zaken waar je op moet letten bij het uitzoeken van je E-bike

Cowboy 2 zwart close up Fietslease Holland

Je herkent het vast wel, je bent urenlang op internet aan het zoeken voor de e-bike die het beste bij jou past. Je weet wel dat je een e-bike nodig hebt die veel kilometers kan afleggen, maar je bent niet helemaal zeker van de specificaties die jouw ideale fiets moet hebben. 

Ik geef je graag een aantal tips over waar je op moet letten bij het uitzoeken van jouw e-bike, zodat je de juiste fiets uitzoekt die perfect bij jouw wensen past. 

1. De afstand bepaald jouw type fiets.

Om te beginnen is het goed om te weten wat voor type e-bike je nodig hebt. Fiets je veel korte afstanden? Dan is de stadsfiets geschikt voor jou. Het kan ook zijn dat je regelmatig langere afstanden aflegt, dan is de trekkingsfiets een goede keuze. Rijd je graag dwars door ruw terrein voor een adrenaline kick? Kies dan voor de mountainbike. Denk goed na voor welke afstand jij jouw fiets nodig hebt, dat is de basis van het vinden van jouw elektrische fiets. 

2. Sportief of comfort? 

Nu je weet wat voor type fiets je nodig hebt gaan we kijken naar je zithouding. Ready, Set, Go! Wil je jouw ritten in een recordtijd rijden? Kies dan voor een sportieve zit waarbij het zadel hoger is dan het stuur. Op deze manier zit je namelijk voorovergebogen waardoor je meer kracht kan zetten op de pedalen. Wil je een volledig ontspannen rit rijden? Kies dan voor een comfortabele fiets waarbij het zadel (met vering) duidelijk lager zit dan het stuur. Met deze houding zijn je schouders ontspannen en leunt je hele gewicht op het zadel, zo kan je volledig genieten van je rit.  

3. Waarom de accu en actieradius van groot belang zijn 

Het is heel belangrijk om goed te kijken naar de accu en actieradius van een elektrische fiets. De actieradius bepaalt namelijk hoeveel kilometers je kan fietsen voordat je de accu weer moet opladen. Het zou jammer zijn als je ineens stil komt te staan tijdens een rit, omdat je actieradius te laag is. Ook is het handig om te kijken hoelang de oplaadtijd is en of de accu kan worden losgehaald van de fiets. 

4. Snelheid of natuurlijke ondersteuning? 

Als e-bike gebruiker kan ik je vertellen dat de keuze van de motor van je fiets een grote impact heeft op je rijervaring. Of je nu graag door de stad rijdt of lange afstanden fietst, het is essentieel om een motor te kiezen die bij jouw rijstijl past.  

Als je het mij vraagt is een middenmotor de beste optie als je een natuurlijk fietsgevoel wilt. Maar als snelheid jouw ding is, dan zou ik zeker aanraden om voor een achterwielmotor te gaan, deze motor is ideaal voor hogere snelheden en langere afstanden. 

Voor vlak terrein en lagere snelheden is een voorwielmotor dan weer meer geschikt. Maar vergeet niet, het is belangrijk om de juiste motor te kiezen die past bij jouw persoonlijke rijstijl en de routes die je gaat fietsen.  

5. De beste prijs voor jouw fiets!

De beste prijs voor jouw fiets! Dat is natuurlijk wat je graag wilt. Niet te veel betalen en ook geen kwaliteit inleveren. Maar hoe kom je erachter of je de juiste deal krijgt?

Kijk goed naar reviews van anderen die de fiets al een tijdje hebben of bekijk de website van fietstest.nl waarbij ze elk jaar fietsen testen door meerdere fietsgebruikers. Zo krijg je een beter beeld van de fiets en kun je een weloverwogen keuze maken. 

Bij Fietslease Holland hoef je geen zorgen te maken over de prijs, je betaalt namelijk een vast bedrag per maand voor de fiets en het full-servicepakket. Op deze manier hoef je niet in één keer het volledige bedrag te betalen en kom je ook niet voor onverwachte verrassingen te staan. 

Full-service pakket:  

  • Onderhoud en reparatie 
  • Verzekering: schade en diefstal 
  • 24/7 pechhulp 
  • 100% garantie 

Garantie is jouw zekerheid.

Bij het kiezen van een elektrische fiets is het belangrijk om te weten wat de garantieperiode is. Een goede garantie geeft je meer zekerheid en bescherming bij eventuele problemen met jouw fiets. Bij Fietslease Holland heb je 100% garantie op je leasefiets en ben je ook nog eens verzekerd tegen schade en diefstal!  

Hulp nodig bij het uitzoeken van jouw leasefiets? Onze lease-adviseur staat voor jou klaar! 

DuurzaamheidMobiliteitParticulier