Hoe werkt het lease fietsplan?

In dit blog leggen we uit hoe het lease fietsplan werkt. We vertellen je alles wat je moet weten en hoe Fietslease Holland jou hierin volledig ondersteund.

Waarom het lease fietsplan?

Het lease fietsplan, ook wel fiets van de zaak, is een fietsplan waarbij de werkgever zijn werknemers stimuleert om op de fiets naar het werk te gaan. Het voordeel voor de werknemer zit hem in het stukje bijtelling. Hierdoor kan de werknemer een leasefiets rijden voor nog geen tien euro per maand.

Met het lease fietsplan kiest de werkgever voor zekerheid. Hij weet, dat de werknemer rondrijdt op een fiets die goed is verzekerd en waarbij het onderhoud is gedekt. Mocht er iets zijn met de fiets lossen wij dit gewoon netjes op.

Meld je aan bij Fietslease Holland

Als organisatie sluit je je aan bij Fietslease Holland. Dit kan eenvoudig doormiddel van het invullen vanĀ dit formulier. Wanneer jij je aanmeldt als bedrijf voor het lease fietsplan stellen wij samen een gebruikersovereenkomst op en bepalen we de voorwaarden die je stelt aan het leasen van een fiets door werknemers.

De invulling

Samen met een lease adviseur van Fietslease Holland gieten we jouw wensen in een persoonlijke fiets leaseplan. Dit plan zet jouw organisatie letterlijk in beweging en is de basis voor de gebruikersovereenkomst/voorwaarden voor werknemers. Denk hierbij aan de leasetermijn, soort lease en type fietsen. Vervolgens krijg je toegang tot een portal waar jij als werkgever het personeel kan uitnodigen met de afgesproken voorwaarden.

Zoek je lease fiets uit

De werknemer kan zijn leasefiets uitkiezen. Bij Fietslease Holland kan je elke fiets leasen die op de Nederlandse markt is te verkrijgen. Als werkgever kan je dus een vrije keuze geven of samen met ons een assortiment samenstellen die geschikt is voor jouw personeel.

De aflevering van de fiets

Na het kiezen van de fiets wordt door Fietslease Holland de levering in gang gezet. De meeste fietsen kunnen worden afgehaald bij een plaatselijke fietsenwinkel. Sommige fietsen, zoals de custom bedrijfsfietsen worden afgeleverd.

Communicatie gedurende het leasecontract

Maandelijkse wordt er een verzamelfactuur richting het bedrijf gestuurd. Zo kan de administratie eenvoudig worden bijgehouden. Fietslease Holland zal jou dit traject ondersteunen.

Vragen met betrekking tot de fiets, dus schade, diefstal of iets dergelijks worden met de werknemer die de fiets leaset afgestemd. Zo kunnen we altijd snel zoeken naar een oplossing.

Wil jij meer weten over het lease fietsplan? Neem dan contact op!


[email protected]


085 – 90 22 111

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.