Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
ZZP Lease
Fietsenwinkels
Over ons
Mijn Leasefiets
HomeHome
Van autostad naar kilometers fietspad!

Van autostad naar kilometers fietspad!

In deze tijd van de Coronacrisis zijn er veel mensen die thuis zijn komen te zitten, omdat het werken op je eigen werkplek niet meer mogelijk is of door het niet meer kunnen maken van uitstapjes. De maatregelen die worden getroffen zijn er voor de gezondheid van de mens, maar zorgt ook voor andere inzichten op het gebied van milieu en infrastructuur.  

Lege straten

In Milaan, één van de drukste Europese steden, is door de lockdown leger dan ooit. Wanneer er normaal zo’n 700.000 auto’s per dag door de stad reden, is dit een groot verschil met de huidige situatie op straat, waarin er vrijwel geen auto’s op de weg te vinden zijn. Ondanks dat deze crisis veel nare situaties veroorzaakt zijn, wordt er wel gekeken wat het wel te brengen heeft. Het weinig aantal auto’s op straat zorgt er namelijk voor dat de files en vervuiling verleden tijd zijn.

Dit is opgemerkt door viceburgemeester Granelli van Milaan. Daarom heeft hij besloten om de infrastructuur aan te pakken om in de 1,5 meter samenleving en daarna het aantal auto’s terug te dringen. Mensen willen namelijk zelf de afstand met andere bewaren voor persoonlijke veiligheid. Ze vermijden het openbaar vervoer en pakken uiteindelijk vaak de auto. Daarom laat Granelli zo’n 35 kilometer aan fietspaden door Milaan aanleggen. De grote hoeveelheid auto’s moeten plaats maken voor elektrische scooters, steps en (elektrische) fietsen.

Uitbreiden naar andere steden

Omdat veel mensen in de stad maar een kleine afstand afleggen hoopt Granelli dat deze verandering in infrastructuur het nieuwe normaal zal worden en andere Italiaanse steden dit initiatief ook zullen nemen. Op deze manier kan de coronacrisis namelijk toch nog worden gebruikt om steden duurzamer en milieuvriendelijker te maken.

Infrastructuur in Nederland

Nederland heeft de laatste jaren al een hoop geld geïnvesteerd in betere infrastructuur. Het gebruik van de fiets wordt al op verschillende manieren gestimuleerd. Het mooie van een betere infrastructuur en een duurzamere mobiliteit is dat we met z’n allen iets kunnen bijdragen. Zet jij als organisatie al de fiets in bij jou in de organisatie? Fietslease Holland denkt graag mee aan een mogelijke oplossingen die kunnen worden genomen om het waarborgen van de gezondheid en het verduurzamen van Nederland te combineren.

DuurzaamheidMobiliteitParticulier