Een fietsplan hoeft jou als werkgever niks te kosten!

Een fiets van de zaak aan jouw personeel aanbieden kan gemakkelijk via het lease fietsplan. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om deel te nemen, om zo de op verschillende gebieden te ontwikkelen. De fiets is namelijk een duurzame en gezonde manier om de mobiliteit in Nederland te verbeteren. Maar wat moet een werkgever hier nou precies voor doen?

Het lease fietsplan van Fietslease Holland biedt verschillende mogelijkheden om dit als werkgever, aan je werknemers aan te bieden. Naast de 7% bijtelling die de werknemer betaald om privé op een leasefiets rond te rijden, variëren de kosten door de verschillende opties. Hieronder de drie mogelijkheden om de leasefiets aan je werknemer aan te bieden.

Faciliteren

De goedkoopste optie voor jou als werkgever is om de fiets via een lease fietsplan te faciliteren. Dit betekend dat de werkgever de fiets ter beschikking stelt, maar je er zelf geen kosten aan hebt. Op deze manier kan de werknemer profiteren van een fiets via de zaak en heb je als werkgever geen omkijken naar kosten die de fiets met zich meebrengt.

Gedeelde kosten

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om het lease fietsplan deels te vergoeden. Dit betekent dat je via het lease fietsplan de fietsen beschikbaar stelt, zelf een bijdrage levert en de werknemers zelf ook nog een deel laat betalen. Door een deel te financieren, maak je het aantrekkelijk om je werknemers op de fiets naar het werk te laten komen. Werknemers vinden dit vooral aantrekkelijk, omdat het fiscaal gezien voordeliger is om bijvoorbeeld op een e-bike te rijden.

Geef de fiets weg

Tot slot is er de mogelijkheid om de fiets aan je werknemer te schenken. Dit betekent dat de werkgever het bedrag voor de leasefiets volledig op zich neemt. Dit is voor een werknemer fiscaal de meest voordelige optie. De werknemer betaald namelijk enkel de 7% bijtelling en rijdt voor een tientje al een wat duurdere fiets. Deze vergoeding is ook te combineren met de uitbetaling van vakantiegeld. Dit vergroot voor werkgever en werknemer het fiscale voordeel.

Wat kies jij?

Het leasen van je fiets hoeft je als werkgever dus niet veel tot helemaal niks te kosten. Fietslease Holland helpt jou als werkgever bij een lease fietsplan op maat. We lopen samen stap voor stap door alle wensen en behoeften en bespreken de voortgang van het lease fietsplan.

Ben jij als werkgever op zoek naar een passend lease fietsplan voor jouw werknemers? Of wil je hier meer informatie over? Klik dan hier en vul het formulier in. Fietslease Holland neemt contact met je op en helpt je waar nodig.


[email protected]


085 – 90 22 111

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.