Zakelijk leasenPrivate FietsleaseB2B LoginContact
Het fietsplan
Partners
Over ons
Mijn leasefiets
HomeHome
Elektrische fiets leasen: het verschil in accu's

Elektrische fiets leasen: het verschil in accu's

Fietslease Holland medewerker helpt klant met elektrische fiets

Je bent er over uit en hebt besloten op een elektrische fiets te leasen. Maar, welke leasefiets past er bij jou? Er zijn honderden verschillende soorten e-bikes en je ziet door de bomen het bos niet meer. Bij het uitkiezen van een elektrische leasefiets is de accu een essentieel onderdeel. De accu zorgt namelijk voor meer fietsplezier!

De plaats van de accu

In de bagagedrager

Bij verreweg de meeste elektrische fietsen zit de accu in de bagagedrager. De accu kan met een slot uit de fiets worden gehaald en als je zonder ondersteuning wilt fietsen kan je de accu makkelijk verwijderen. Hierdoor heb je een lichtere fiets en kan je dus ook eenvoudig fietsen zonder ondersteuning. De accu in de bagagedrager is voor het zicht vaak het minst mooi, maar dit kan je eenvoudig camoufleren met fietstassen. Het is niet voor niks dat de accu bij de meeste fietsen in de bagagedrager zit. Door gebruikers wordt dit als zeer prettig ervaren.

Bekijk alle fietsen met accu in bagagedrager. 

In het frame

Bij de luxere e-bikes zit de accu van de fiets vaak in het frame. Dit heeft twee grote voordelen. Het eerste voordeel is de plaats van de accu. Doordat het gewicht in het midden van de fiets zit zorgt dit voor natuurlijk rijgedrag van de fiets. Daarnaast is het 'gewoon' mooier. Het valt bijna niet op dat je op een elektrische fiets rijdt!

Bekijk alle e-bikes met een accu in het frame. 

Aan het frame

Accu's aan het frame zijn ook een bekend fenomeen. Het voordeel is dat de plaats van de accu zorgt voor hetzelfde rijgedrag als een accu in het frame alleen is deze meer zichtbaar op het frame.

Bekijk alle elektrische fietsen met accu aan het frame.

De actieradius

De actieradius van een e-bike is belangrijk. Gebruik je de fiets voor langere afstanden, dan heb je ook een grotere accu nodig. De actie radius van een elektrische fiets is lastig van te voren vast te stellen. Het hangt namelijk af van verschillende factoren. Zoals de accugrootte, gewicht berijder, druk van de banden, het wegdek en of je voor of tegenwind hebt. Houd dus altijd een slag om de arm met de beloftes van fabrikanten. Veel accu's zijn getest bij ideale omstandigheden.

Heb je een motor en accu van Bosch dan hebben zij een erg handige tool. Bekijk deze hier.

Een elektrische fiets leasen?

bij Fietslease Holland lease je snel en eenvoudig jouw e-bike. Het voordeel van het leasen van een elektrische fiets is niet alleen dat jij een fiets kunt rijden die je niet in één keer hoeft te betalen. Je profiteert ook van het full service pakket van Fietslease Holland. Dit pakket bestaat uit onderhoud, reparaties, een verzekering (schade en diefstal), pechhulp en een verlengde accu garantie. Deze accu garantie zorgt ervoor dat jij altijd een goede accu hebt.

BlogMobiliteit