Waarom kies je voor het fietsplan?

Wat is het fietsplan? En hoe werkt het fietsplan? Fietslease Holland helpt je graag verder en legt uit wat een fietsplan inhoudt voor werkgever en werknemer. Het fietsplan is al jaren een populaire secundaire arbeidsvoorwaarden. Het fietsplan is simpelweg de manier om als werknemer fiscaal voordelig een fiets te leasen.

Waarom kies je voor een fietsplan

Bij veel van onze klanten geldt dit antwoord; je kiest voor het fietsplan omdat jouw werknemers het willen. Maar dat is niet het enige. Steeds vaker komt de fiets binnengereden als deel van de oplossing voor maatschappelijke vraagstukken. Belangrijke thema’s zijn; mobiliteit, duurzaamheid, vitaliteit en fiscaliteit.

Voldoende beweging op de fiets

Steeds vaker wordt er gehamerd op voldoende beweging op de werkvloer. Met voldoende beweging verklein je de kans om diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Fietsen is daarnaast goed om te ontspannen en helpt tegen stress. Tijdens het fietsen worden er bepaalde stofjes aangemaakt zoals endorfine en serotonine, deze stoffen zorgen voor een gelukkig gevoel. Steeds vaker worden er vitaliteitsplannen geschreven. Hierin worden bijvoorbeeld sportschool abonnementen afgesloten of de mogelijkheid tot lease fietsen.

Fiscaal voordelig

Er wordt veel geschreven over de fiets van de zaak. Het fietsplan is fiscaal voordelig maar wat houd dit in? Als werknemer kan je een fiets leasen via jouw werk. Los van het feit dat veel werkgevers ervoor kiezen om een bijdrage te leveren aan jouw leasefiets profiteer je altijd van het fiscale voordeel. Afhankelijk van de voorwaarde die de werkgever hanteert profiteer jij. Er zijn drie manieren;

  1. De werkgever betaald de volledige leasekosten. Als werknemer betaal je alleen de bijtelling.
  2. De werkgever betaald een deel van de leasekosten. Als werknemer betaal je het overige deel met je bruto salaris en je bijtelling.
  3. De werknemer betaalt de leasekosten met zijn bruto salaris daarnaast betaal je de bijtelling. Je hebt hier al een korting van zo’n 35%!

 

Vrouw op grijze Cowboy fiets met zwarte banden

Waar bestaat de lease uit?

Je leaset een fiets voor 36 of 48 maanden. Bij deze lease betaal je voor het gebruik van de fiets en ons full servicepakket. Het full servicepakket bestaat uit jaarlijks onderhoud, diefstal + schade verzekering, pechhulp door heel Europa.

Bij elektrische fietsen profiteer je van aanvullende accu garantie.

Nog geen lease fietsplan? Meld je hier aan!