Laat u de auto al staan?

In de spits maken Nederlanders 2,5 miljoen fietsritten. In stedelijke gebieden is de fietser gemiddeld vijf procent sneller op de plek van bestemming dan een automobilist, in de grotere steden zelfs tien procent. Toch zijn er legio werknemers die dagelijks in de auto stappen. Weet u wat het kost als er circa 1.000 werknemers, vijf dagen per week, met de auto naar hun werk gaan? Realiseert u zich ook wat dit betekent voor uw CO2 uitstoot?

Meer fietsen dan inwoners
Op het gebied van fietsen is Nederland een absolute koploper, met een goede fietsinfrastructuur en meer fietsen dan inwoners. Helaas benut men deze infrastructuur niet optimaal: slechts zes procent gebruikt een fiets voor woon-werkverkeer. Wij zien, ook in een tijd waar duurzaamheid hoog op de agenda staat, dat de meerderheid met de auto naar het werk gaat. De werkkostenregeling maakte het niet gemakkelijker om een fiets via de werkgever belastingvoordelig aan te schaffen.

Werkkostenregeling
Met de intrede van de werkkostenregeling en daarmee de afschaffing van het Nationaal Fietsplan veranderde het behoorlijk op het gebied van zakelijk fietsen. Als u als werkgever een fiets wilt verstrekken of ter beschikking stellen zijn de mogelijkheden beperkt.

Een fiets ter beschikking stellen moet u in de forfaitaire ruimte van 1,2 procent doen; een bedrag wat vaak al bijna of geheel benut wordt. Verstrekken kan via een gericht vrijgestelde rentevrije lening aan uw werknemer, maar dit gaat bij grotere bedrijven ten koste van de liquiditeit. In beide gevallen bieden wij een uitkomst in de vorm van financial lease. Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.