Campagne over duurzaamheid: Iedereen doet wat, maar wat doe jij?

Iedereen kan iets doen in de klimaattransitie: dit is de boodschap die de overheid uitdraagt met een recent gestarte campagne ‘iedereen doet wat’. Ze willen dat iedereen zich op deze manier gaat inzetten voor een duurzame samenleving. Duurzaamheid wordt namelijk steeds belangrijker, maar wat kan jij er voor doen?

Duurzaamheid is een hot item op dit moment. Iedereen kent het begrip en heeft er mee te maken. We worden allemaal gestimuleerd om duurzamer te leven. Zo ook de bedrijven in Nederland moeten duurzaam ondernemen. Als een bedrijf niet duurzaam onderneemt lijdt dit tot een slecht imago. Het duurzame ondernemen gebeurt alleen nog te vaak binnen de vier muren van een kantoor. Moeten we dit niet juist naar buiten toe ook  meer stimuleren? Ons voorstel: stimuleer personeel om eens te fietsen naar het werk.

Op dit moment gaat het grootste gedeelte van Nederland, de meeste dagen met de auto naar het werk. Gemiddeld legt een Nederlander 13.000 kilometer af per jaar, waarbij er bij iedere kilometer zo’n 117 gram CO2 vrij komt. Alle kilometers die per auto worden afgelegd zorgen dus voor een grote CO2-uitstoot. Naast de CO2-uitstoot worden de fossiele brandstoffen ook in grote mate worden gebruikt. Wanneer dit zo doorgaat, komen we zonder te zitten en hebben we nog een probleem.

Jij kan simpel meehelpen aan het verduurzamen van Nederland. Pak de fiets in plaats van de auto. Zo voorkom je overbodige CO2-uitstoot en ben je ook nog eens wendbaarder in het verkeer. Uit onderzoek van de Rijksoverheid is gebleken dat je een afstand van 5 kilometer in de stad sneller aflegt dan met de auto. Ook ligt 60% van het woon-werkverkeer binnen een straal van 15 kilometer. Tijd om te fietsen dus! Dit kan op iedere fiets, van een comfortabele stadsfiets tot een snelle E-bike.

Wanneer je een fiets gaat leasen, rijd je voor een relatief klein bedrag per maand iedere fiets naar keus. Ook neemt dit andere fiscale voordelen met zich mee. Namelijk de bijtellingsregeling van 7% bij het zakelijk leasen van een fiets. Lees hier meer over het fiscale voordeel van de zakelijke leasefiets.

Geïnteresseerd geworden naar het leasen van een fiets of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met Fietslease Holland en wie weet helpen wij jou bij het uitzoeken van de perfecte duurzame leasefiets!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *